26.10. - 14.12.2020

Sali: Itäkeskus sali2

Taso: teema

Pilates alkeet /perustaso maanantaisin Itäkeskuksessa

Kurssi sopii kaikille kehonhuollosta ja kehonpainoharjoittelusta kiinnostuneille.

PILATES (alkeet /perustaso)

Pilates-tunneilla harjoittelemme Joseph Pilateksen kehittämää kehonhallintatekniikkaa. Harjoittelun avulla vahvistamme syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa, kohennamme ryhtiä ja kehonhallintaa sekä edesautamme selän toiminnallisuutta ja terveyttä mukaansatempaavalla tavalla. Säännöllinen harjoittelu auttaa palauttamaan kehon luonnollisen liikkuvuuden ja lihastasapainon.

Pilates sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille, jotka haluavat kehittää kehon toimintaa, voimaa ja notkeutta sekä vähentää selän ja hartioiden jäykkyyttä. Tunneilla ohjattavista liikkeistä annetaan erilaisia vaihtoehtoja, joten alkeis-/perustason tunnit sopivat hyvin sekä ensikertalaisille, että jo hetken aikaa pilatesta harrastaneille. Pilatesharjoittelu sopii erinomaisesti tukemaan lähes kaikkia liikuntalajeja, kuten esimerkiksi joogaa, juoksua, golfia ja kuntosaliharjoittelua.

Mitä pilates on?

Kehonhallintamenetelmä, joka tähtää optimaalisen toiminnallisen ryhdin kehittämiseen fysiologisesti oikeiden liikeratojen, keskivartalon vahvistamisen ja hengityksen avulla. Harjoittelussa korostuvat kuusi pääperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Menetelmä kehittymiseen ovat vaikuttaneet voimakkaasti länsimainen voimistelu sekä esittävän tanssin tekniikat. Liikkeet tehdään pääosin lattialla (matolla) kehon omaa painoa hyödyntäen.

Susanna Keski-Kohtamäki

Ohjaajana Susanna Keski-Kohtamäki

Susanna on Somatic Pilates ohjaaja sekä Suomen pilatesyhdistyksen jäsen. Hän valmistui sirkustaiteen ammattilaiseksi vuonna 2010 päälajinaan trapetsi, jonka jälkeen hän on esiintynyt sirkusproduktioissa sekä opettanut sirkuskouluissa eri sirkuslajeja yli 10 vuoden ajan. Lapsen saannin myötä kasvanut kiinnostus kehonhuoltoon ja ihmisanatomiaan sai Susannan opiskelemaan pilatesohjaajaksi.
Susanna on myös harjoitellut astangajoogaa kymmenen vuoden ajan ja kokee, että pilates tukee hyvin joogaharjoittelua, kuten myös muidenkin lajien harjoittelua.