Taina Sandelin

Aloitin astangajoogan Helsingin Astanga joogakoululla Vilhovuorenkadulla lokakuussa vuonna 1998 ja avustamisen vuonna 2000 Juha Javanaisen ja Petri Räisäsen mysoretunneilla ja opettamisen vuonna 2001. Tärkeitä opettajiani em. lisäksi ovat olleet Sri K. Pattabhi Jois, Saraswathi Jois ja Manju Jois. Menin ensimmäistä kertaa Mysoreen Gurujin oppiin vuonna 2004. Nykyisin käyn Mysoressa Sharath Joisin opissa. Olin vuonna 2010 Sharath Joisin järjestämässä KPJAYI:n opettajakoulutuksessa.Omassa opetuksessani korostan oppilaan omaa voimaa ja lihaslukkojen käyttämistä. Sellaisissa asanoissa, jotka pelottavat oppilasta, pyrin luomaan oppilaaseen uskoa itseensä. Joogan harjoittamisessa on paljolti kysymys omien pelkojen voittamisesta. Samalla jooga-asanaharjoitus on tie kohti ystävällisempää ja sallivampaa kuvaa sekä itsestä että muista.Niyaman santosha (tyytyväisyys) on itselleni tärkeä harjoitus. Guruji Sri K. Pattabhi Jois on sanonut santoshasta: “Jokainen päivä on onnen päivä, jokainen hetki on onnen hetki." Sharath Joisin sanoin: "Santosha, when you are happy with whatever you have." Tämä on mielestäni oikein hyvä elämänohje. Toinen mitä oppilailtani toivon, on säännöllinen harjoittelu. Ei se harjoituksen pituus, vaan sen säännöllisyys, niyama (noudattaminen), tapas (paneutuminen).Vielä lainaus Sharath Joisilta: "To control your mind you should practice."