Saija Lentonen

Olen Saija Lentonen. Syntynyt 1977 Tampereella ja muuttanut 1997 Helsinkiin päästyäni opiskelemaan Teatterikorkeakouluun. Olen siis ensimmäiseltä ammatiltani näyttelijä. Minulla on kaksi lasta, 11-vuotias tyttö ja 6-vuotias poika.Ensimmäisen kerran tutustuin joogaan kaksikymppisenä teatteri-opiskelijana, kun Helsingin Astangakoululta kävi Mari niminen nainen vetämässä meille muutaman kerran kurssin. Muistan miten vaativilta liikkeet tuntuivat, vaikka olin liikkunnut monipuolisesti koko elämäni ja teatterikoulutuksessakin kuntoilua riitti. Vielä tällöin joogasta ei tullut vakiintunut osa elämääni, se tapahtui vähän myöhemmin v. 2005, kun kaipasin elämänmuutosta ja hain uudenlaista fyysisen harjoittelun muotoa lenkkeilyn ja kuntosalien sijalle. Tässä kohtaa hurahdinkin sitten täysillä.Kymmenen vuotta Astangajooga oli pääasiallinen harjoitukseni. Pidin sen fyysisyydestä ja kurinalaisuudesta. Poikani syntymän jälkeen 2012 minua alkoi kuitenkin kutsua muutkin joogan muodot ja seuraavien vuosien aikana tutustuin kundaliinijoogaan, yin-joogaa, tantraan ja lempeisiin hatha-joogan muotoihin.Tällä hetkellä oma harjoitukseni on fuusio kaikesta oppimastani. En enää seuraa mitään tiettyä traditiota, eikä minulla ole gurua, vaan kuuntelen ensisijassa oman kehon ja elämäntilanteen tarpeita ja annan harjoitukseni syntyä sen pohjalta joka päivä uutena ja tuoreena. Meditaatio on tärkeä, ellei tärkein, osa harjoitustani.Minulle jooga on ennen kaikkea yhteyttä omaan itseen, koko elämään, universumiin. Se on hiljentymistä kuuntelemaan sitä mikä on läsnä juuri nyt. Jos olen väsynyt, kehoni tuntuu kankealta ja mieli tukkoiselta, en yritäkään manipuloida kehoani tuottamaan energiaa, jota siellä ei ole. Teen lempeän harjoituksen, meditoin ehkä enemmän ja yritän kohdata myötätuntoisesti oman sen hetkisen olotilani.Päädyin jooga-opettaja koulutukseen vuonna 2017 pitkällisen ajatukselle kypsymisen seurauksena. Jossain vaiheessa huomasin treenatessani ajattelevani jatkuvasti sitä miten opettaisin ja avustaisin asanoita ja linjauksia. Tajusin että opettajuus kutsui. Löysin terapeuttiseen joogaan ja somaattisiin lajeihin pohjaavan koulutuksen Yoga Source Finlandista. Valmistuin RYT-500 diplomi-opettajaksi helmikuussa 2019.Opetan Helsingin joogakoululla terapeuttista joogaa, astanga easya sekä raskausajan joogaa. Tavoitteenani on välittää joogan terapeuttista luonnetta, keho-myönteisyyttä ja lempeyttä. Haluan huomioida yksilölliset anatomiset piirteet ja tarpeet harjoituksessa. Toivon, että tunneillani oppilaalla herää heidän oma oivalluksensa kehollisuudesta, ja sitä kautta elävä ja pitkäkestoinen suhde joogaan, jossa sen funktionaalisuus on ulkoista muotoa tärkeämpää.