Elina Aho

Olen Elina, ja olen alunperin kotoisin Salosta, asuin lapsuuteni maalla. Olen asunut työn ja opiskelujen myötä useammassa kaupungissa, minulla on myös Australian kaksoiskansalaisuus. Lasten myötä olen asettunut Helsinkiin. Ammatiltani olen nykyisin yrittäjä. Aloitin joogan noin 5 vuotta sitten Magnus Appelbergin kanssa myrose-tunneilla. Minulla oli todettu menierin tauti, ja kuulin että joogasta voisi olla apua tasapainohäiriöihin. Joogan aloittaminen oli haaste, varsinkin erilaiset seisomasarjojen asennot olivat vaikeita tasapainon vuoksi. Jatkoin kuitenkin sinnikkäästi, ja kuukausi kuukaudelta tasapaino parani, olo muuttui paremmaksi ja lisäsin vaivihkaa harjoittelukertoja kunnes matolla tuli käytyä lähes joka päivä. Nykyään harjoittelen itse lähes aina salilla, Annankadulla tai Kalliossa.Tykkään jättää kotiympyrät totaalisesti harjoituksen ajaksi ja keskittyä vain joogaan. Joogamatolle meno päivästä toiseen ei ole aina helppoa, mutta antoisaa. Arvostan Astangajoogakoulun opettajia, olen saanut itselleni paljon harjoittellessani koulun opettajien rinnalla ja ohjaamana. Olen käynyt myös muutamana talvena Mysoressa Sharath Joisin oppilaana. Minulla ei ole varsinaisesti yhtä opettajaa tai gurua, joten voisin mainita Intialaisten joogasutrien kirjoittajan Patanjalin. Joogan pohjalla oleva filosofia on minulle tärkeä osa harjoittelua, se antaa joogalle tarkoituksen.Päädyin opettamaan joogaa, koska olen saanut muilta opettajilta ja joogayhteisöltä niin paljon - haluan antaa jotain myös takaisin. Haluan välittää opetuksessa astangajoogan rytmin, hengityksen ja keskittymisen lisäksi myötätuntoa, jokainen meistä tarvitsee silloin tällöin pienen kannustuksen tai vain läsnäolon. Keskittyminen on helpompaa, kun harjoituksessa on sopivasti uusia virikkeitä ja haasteita. Kun haasteisiin törmää, tulee mietittyä joogaa ja omaa harjoitusta uudelta kantilta. Mitä enemmän joogaa on tehnyt, sitä useammin olen huomannut haasteiden kumpuavan muualta kun asanoista, mutta niitä voi käsitellä asanoiden kautta. Harjoittelun pitää kuitenkin tuntua mukavalta, ja sitä pitääkin mukauttaa muuhun elämään ja tilanteisiin sopivaksi. Itsensä kuunteleminen ja myötätunto omaa itseä kohtaan on yksi joogan haasteista!