Anna Petrenko

Anna Petrenko

Olen Anna Petrenko. Olen syntynyt v. 1982 Venäjän Pietarissa. Muutin Suomeen v. 2012.
Kokeilin joogaa ensimmäistä kertaa v. 2009, ja se oli hathajoogaa.
Jooga tuli elämääni, kun erään onnettomuuden vuoksi päädyin vaikeaan elämäntilanteeseen. Ensimmäinen joogaopettajani kirjaimellisesti herätti minut henkiin.
Tämän jälkeen lähdin Intiaan, jossa tutustuin joogafilosofiaan, intensiiviseen asanaharjoitteluun ja pranayaman tekniikkaan.
Aloin harjoitella Astangajoogaa v. 2014 Petri Räisäsen kirjan avulla, jonka löysin kirjastosta. Yleensä harjoittelen Astangajoogaa kuudesti viikossa aamuisin kotona tai, kun on tilaisuus, salissa opettajan kanssa.
Joogan kautta opin hyväksymään itseni sellaisena kuin olen,  ja ystävystyin itseni kanssa. Olen oppinut tietoisuutta, hyväksymistä ja kiintymättömyyttä ulkopuolisiin seikkoihin. Olen oppinut olemaan onnellinen ulkopuolisista vaikutuksista huolimatta.
Ennen Suomeen muuttoa suoritin taloustieteen maisteritutkinnon. Tämän jälkeen työskentelin jonkin aikaa omalla alalla, mutta lopulta päätin muuttaa elämäni.
Joogaopetus oli ja on minun tapani kommunikoida suomalaisen yhteisön kanssa. Olen saanut RYT200 -todistuksen ja joogan kautta ymmärsin ja integroiduin suomalaiseen yhteiskuntaan. Minun ensimmäiset opiskelijani (Juvan pienessä kaupungissa) auttoivat minua mielellään suomen kielessä, ja minä puolestaan opetin heille joogaa.
Astangajoogan opetuksen avulla yritän näyttää, että se rikkoo stereotyyppejä siinä mielessä, että se toimii sekä kehon että mielen kanssa.
Säännöllinen harjoittelu 3-6 kertaa viikossa tuo kaikenlaisia etuja: se tukee selän ja niskan terveyttä, lisää yleisesti hyvinvointia ja hoitaa kroonista kipua ja masennusta.
Tärkeintä on, että harjoittaja saa aina joogalta sitä, mitä hän tarvitsee, eikä sitä, mitä hän haluaa.
Joogan tehtävänä ei ole täyttää omia odotuksia, vaan opettaa olemaan virtauksessa.
Minun mielestäni joogassa, jonka itse tunnen ja jota haluan opettaa muille, on tärkeää olla nykyhetkessä ja päästä eroon kiireestä sekä sisäisestä että ulkopuolisesta kaaoksesta. Tämä todellinen tietoisuus tekee ihmisestä ystävällisemmän itselleen ja kaikelle elävälle.

Tilaa joogakoulun uutiskirje