Yinjooga

Rauhoittava Yin jooga

Yin jooga on erittäin rauhallista ja palauttavaa joogaa. Harjoituksessa edetään rauhallisesti asennosta toiseen selinmakuulla, päinmakuulla tai istuen. Jokaisessa asennossa viivytään useita minuutteja. Pyrimme pitämään lihakset rentoina käyttäen hyväksi erilaisia apuvälineitä kuten tyynyjä, palikoita, joogavöitä, seinää tai bolstereita. Pitkä asennossa oloaika mahdollistaa sidekudosten reagoimisen paineelle ja lisää nivelten sekä sidekudosten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Harjoitus keskittyy kehomme kireyksistä ja mielemme liikkeistä irti päästämiseen sekä ajatustemme rauhoittamiseen.

Yinjoogaharjoitus rauhoittaa elimistöä ja luo tarvittavaa vastapainoa/tasapainoa fyysisille – lihastyöskentelyyn keskittyville – liikuntaharjoituksille sekä auttaa kehoamme palautumaan lihasperäisistä harjoituksista.

Yinjoogan tunneilla on erilaisia teemoja kuten jalat, lantion seutu/lonkat, selkäranka jne. Voit säädellä yinjoogaharjoituksen juuri omalle kehollesi sopivaksi.

Yin joogan vaikutuksia:

– lisää syvien sidekudosten, nivelten, nivelsiteiden ja jänteiden aineenvaihduntaa
– auttaa säilyttämään nivelten, nivelsiteiden ja jänteiden joustavuutta ja liikkuvuutta
– keskittyy kehon alaosan (lantio/lonkat/alaselkä/jalat) harjoituksiin
– lisää tietoisen läsnäolon kokemusta ja hyväksyvää vastaanottamista
– rauhoittaa elimistöä ja mieltä

Yin joogan idea pohjautuu taolaisiin käsitteisiin Yin (paikallaan pysyvä) ja Yang (liikkeessä oleva).

Tulevia yin joogan kursseja Helsingissä

Kurssita itseäsi kotona

Haluaisitko aloittaa joogan mutta et jostain syystä pääse Helsingin saleillemme kurssille? Nyt voit aloittaa joogan myös kotona kokeneiden opettajiemme opastuksella, joiden suositut yinjoogan peruskurssit on nauhoitettu ja nyt saatavilla Yogaline-palvelussamme. Peruskurssin jälkeen voit osallistua ohjatuille tunneille joogasaleillamme, tai jatkaa ja syventää harjoituksiasi kotona edullisen kuukausimaksullisen Yogaline-joogakirjastomme joogatuntien avulla.

Annankadun joogasalilla

Kolmannen linjan joogasalilla

    Itäkeskuksen joogasalilla

      Tilaa joogakoulun uutiskirje