Easyjooga ja TRE

TRE

TRE-stressinpurkuliikkeet (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises) käynnistävät kehossa tärinän tai värinän, joka on luonnollinen ja nopeasti vaikuttava palautumismekanismi lihaksiston jännitystiloihin ja hermoston ylivireyteen. TRE-menetelmä on tarkoitettu kaikille omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Se soveltuu sekä fyysisen jännityksen ja henkisen stressin purkamiseen että itsetuntemuksen ja kehotietoisuuden lisäämiseen.

TREn aiheuttama tärinä koetaan yleensä hyvin miellyttäväksi ja rentouttavaksi. Sen vaikutukset koetaan sekä kehon että mielen tasolla. Säännöllisesti harjoiteltuna lihaksiston rentoutuminen vaikuttaa parantavasti erilaisiin kehon kiputiloihin. Hermoston toiminnan tasapainottuminen parantaa unen laatua, lisää energisyyttä ja lievittää stressin aiheuttamaa ahdistusta tai tunnereaktioita.

Tärinämekanismin aktivoimiseksi aloitamme tunnit vaihdellen joko TREn perusliikesarjalla tai lempeällä joogaharjoituksella. Tärinän jälkeen teemme ohjattuna loppurentoutuksen ja tuntien lopussa jätämme hetken aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Tunnit sopivat kaikenkuntoisille – liikkeet pyritään aina tekemään kivuttomasti ja kehoa kuunnellen. Tarpeen mukaan liikkeille annetaan vaihtoehtoja.

Ennakkovaatimuksena TRE-harjoitukselle on psyykkinen ja fyysinen terveydentila, joka sallii mm. liikunnan harjoittamisen ja ryhmäharjoituksen. Raskauden aikana emme suosittele TRE-harjoituksen aloittamista, mutta vakiintunutta ja jo tutuksi tullutta harjoitusta voi jatkaa mikäli raskaus on sujunut normaalisti.

Lisää TRE-menetelmästä voit lukea täältä: www.traumaprevention.com/what-is-tre/

Jooga ja TRE kuuluu Joogakoulun helposti lähestyttäviin joogaharjoituksiin eli easyjoogaan.

Tulevia easyjoogan kursseja

Annankadun joogasalilla

    Kolmannen linjan joogasalilla

    Itäkeskuksen joogasalilla

      Tilaa joogakoulun uutiskirje

      Lähetämme sinulle uutisia noin kerran kuussa