Helsingin joogakoulun ohjaajat

Juha Javanainen

Juha Javanainen on pitkän linjan astangajoogan harrastaja ja opettaja. Hän aloitti astangan 1989 ja opettamisen 1991. Juha on perustanut Helsingin Astanga joogakoulun 1997 yhdessä Petri Räisäsen kanssa heidän ensimmäisen Intian Mysore-matkansa jälkeen. Hän on myös kääntänyt Pattabhin kirjan Yoga Mala suomeksi 2002. Juha kertoo omasta joogaharjoituksestaan seuraavaa: "Harjoitus voi olla minulle Astangan kurinalaista asentosarjaharjoitusta mutta toisinaan myös leikkisämpää voima- ja tasapainoharjoittelua tai luovasti soljuvaa vinyasaa, hengittävää meditaatiota tai vapauttavaa rentoutumista. Jooga antaa minulle parhaimmillaan hyvinvointia, mielenrauhaa ja elämän ymmärrystä."

Petri Räisänen

Petri Räisänen aloitti astangan 1988 ja opettamisen 1990. Opetusluvan Pattabhi Jois myönsi hänelle 2001. Petri opettaa joogakoululla mysoreintensiivejä. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa astangajoogasta ja pitää kursseja ympäri maailmaa.

Marke Murtomäki

Marke työskenteli tanssijana ja kokeili myös hathajoogaa ennen kuin tutustui astangajoogaan vuonna 1997. Marke on opettanut koululla vuodesta 1999 ja opiskellut ahkerasti useiden opettajien kanssa. Markella on KPJAYI:n 2. sarjan opetuslupa ja hän opettaa Annankadun saleilla.

Taina Sandelin

Taina aloitti astangajoogan 1998 ja opettamisen 2001. Hänelle tärkeitä opettajia ovat olleet mm. Pattabhi Jois, Sharath Jois, Saraswathi Jois ja Manju Jois. Nykyisin hän käy Mysoressa Sharath Joisin opissa. Tainalla on KPJAYI:n 1. sarjan opetuslupa ja hän opettaa Annankadun saleilla. Taina kertoo opetuksestaan seuraavaa: "Omassa opetuksessani korostan oppilaan omaa voimaa ja lihaslukkojen käyttämistä. Sellaisissa asanoissa, jotka pelottavat oppilasta, pyrin luomaan oppilaaseen uskoa itseensä. Joogan harjoittamisessa on paljolti kysymys omien pelkojen voittamisesta. Samalla jooga-asanaharjoitus on tie kohti ystävällisempää ja sallivampaa kuvaa sekä itsestä että muista."

Maarit Nevanperä

Maarit Nevanperä opettaa ensisijaisesti Kolmannella linjalla mysoretunteja sekä ohjattuja alkeistason tunteja.

Tero Valtonen

Tero aloitti astangajoogan vuonna 2003 ja opettamisen vuonna 2012 Helsingissä. Tero käy harjoittelemassa vuosittain R. Saraswathi Jois:in luona, Mysoressa Intiassa. Tero on myös ruuan ja ravinnon asiantuntija, joka pitää ravinnon roolia merkittävänä myös joogan harjoittelussa. Tero opettaa Kolmannella linjalla ja Annankadulla. Tero on opetusvapaalla maaliskuuhun 2019 asti, ja Teroa tuuraa Marko Mikkilä.

Marko Mikkilä

Marko Mikkilä on filosofian tohtoriopiskelija Turun Yliopistossa. Väitöstyössään hän tutkii ja vertailee länsimaista mielen filosofiaa ja psykologiaa intialaisen filosofian kanssa. Hänen ensisijainen mielenkiintonsa on kohdistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana Patanjalin Joogasutra-teokseen. Marko on opiskellut intialaista filosofiaa Intiassa mm. Arvind Paren ja Narasimhanin kanssa Mysoressa sekä Mark Dyczkowskin kanssa Varanasissa. Marko opettaa tällä hetkellä pääasiassa Helsingin Joogakoululla astangatunteja (mysore ja ohjatut) ja pitää myös luentosarjoja joogan filosofiasta.

Saana Suojanen-Javanainen

Saana aloitti joogan vuonna 2009 Helsingin Astanga Joogakoululla. Saana ohjaa astangajoogan lisäksi mm. yinjoogaa. Saana on äitiyslomalla kevään ja kesän 2019.

Nea Helsto

Nea on harjoitellut astangajoogaa vuodesta 2002. Hän on opiskellut joogakoulun opettajien lisäksi Lino Mielen, Eddie Sternin, Pattabhi Joisin ja Sharath Joisin kanssa. Nea on ohjannut tunteja vuodesta 2009 ja tuuraa kaikissa toimipisteissä.

Ursula Aaltonen

Ursula aloitti astangajoogan vuonna 2003. Hän on opiskellut koulun opettajien lisäksi Pattabhi Joisin, Sharath Joisin ja Lino Mielen kanssa. Hän on avustanut Annankadulla vuodesta 2009.

Janita Lavonen

Janita opettaa astangajoogaa ja terapeuttista joogaa ensisijassa Itäkeskuksen joogasalilla. Joogan ohjaamisen ohella Janita on toiminut tanssin- ja liikunnan opettajana, henkilökohtaisena valmentajana ja fysioterapeuttina - hyvinvoinnin alalla vuodesta 2006 alkaen.

Katariina Kähkönen

Kata ohjaa astangajoogaa ensisijassa Itäkeskuksen salilla.

Saija Lentonen

Saija opettaa terapeuttista astangaa.

Anouk is a yoga teacher, originally from Amsterdam, The Netherlands, now based in Finland. Besides teaching Yin Yoga and Therapeutic Yoga, she also works as a Life Balance Coaching and Reiki Healer. In all she does, Anouk aims to inspire people in getting the most out of life, in choosing for themselves; to choose to be the most beautiful version of themselves they can be.

Jasmin Koistinen

Jasmin opettaa yinjoogaa ensisijassa Itäkeskuksen joogsalilla.

Riku Järvinen

Riku opettaa tietoisen läsnäolon (mindfulness) shamatha-vipashyana -meditaatiota.